You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Dreamboard. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Monday, July 19th 2010, 6:12pm

no audio over dvi dm800

Hi all,



Since some days i have no audio anymore over DVI => HDMI.

After going to standby at evening (when all was OK) & coming from standby to 'on' i only had perfect picture but
no sound. So nothing of settings were changed, the problem came just the one to the other moment.

My dreambox is a dm800 (genuine), my tv a Philips pfl8404 lcd full hd.

Following driver was installed: dreambox-dvb-modules_2.6.18-7.3-dm800-20100623-r0_dm800.ipk & i believe this is the latest one.



I'm not the only one with the same problem.

reflashing the firmware did not solve the problem.


Is this problem driver-related?

Can somebody put me on the right way?



- edit -



problem resolved !!!



The solution was: put the TV and the dreambox off for at least 5 mins.
(off- power; i mean cables disconnected from the power at the wall)

After this, powercable reconnected & i rebooted first my dm800.
Then i powered my tv with his powercable & put it back on.
Result: picture AND audio!

so what the cause was: i don't know but at this moment all is working back again.

Hopely i can help somebody with this information.

OR: the driver for the dm800 gives problems over time,
OR: my pfl8404 (philips) has a problem with his firmware.
(other pfl-types could be also affected i read)



I think it's the last one; i disconnected the dm800 earlier for more than 5 mins
& after it i had the same problem. TV remained standby then...

So i learned HDMI is important for the 2 devices: dm800 ànd television;
incompatibilities can exist in both; i believe in my case the lcd gave problems.



ps: sorry i posted a link; was not allowed. Will not happen again. ;)







Thanks.

Eline

This post has been edited 2 times, last edit by "eline" (Jul 20th 2010, 4:40pm)


1 user apart from you is browsing this thread:

1 guests